Hadji Abdoel Sattar Kudratullah

Op 4 juli j.l. is op 69 jarige leeftijd Al Hadj Kudratullah, bij velen bekend als uncle Kudratullah, in zijn woonplaats Rotterdam overleden. Hadji Kudratullah, marhoem, is op 2 december 1928 in Brits Guyana geboren.


In Memoriam
Hadji Abdoel Sattar Kudratullah


“En breng de blijde boodschap over aan degenen, die geloven en goede daden doen, dat zij tuinen zullen hebben, waarin rivieren stromen ……….en zij zullen daarin wonen” ( H.Koran 2:25)


Op 4 juli j.l. is op 69 jarige leeftijd Al Hadj Kudratullah, bij velen bekend als uncle Kudratullah, in zijn woonplaats Rotterdam overleden. Hadji Kudratullah, marhoem, is op 2 december 1928 in Brits Guyana geboren. In 1975 vertrok hij met zijn gezin naar Nederland, waar hij met enkele enthousiaste moslims de eerste islamitische vereniging in Rotterdam heeft opgericht. Gedurende vele jaren heeft hij met hart en ziel voor deze Ahmddiyya organisatie gewerkt. Zo verrichtte Hadji marhoem in het nieuwe moskee-gebouw praktisch altijd de azaan.


Met zijn echtgenote heeft hij veel tabliegh-werk gedaan en op deze wijze een belangrijke bijdrage geleverd aan de verspreiding van de Islam.


Moge de Almachtige hadji Kudratullah, marhoem, belonen voor al het werk wat hij voor de moslim-gemeenschap heeft gedaan en moge Hij hem de eeuwige rust schenken in het paradijs.


 


 


 


“Ienna Liellaheh wa ienna aleiheh Radjeoen.”Het bestuur van de Federatie condoleert de Ahmddiyya Anjuman Isha’at Islam (Lahore) – Rotterdam met het verlies van zo’n prominent lid en wenst mevr. Kudratullah en de kinderen veel sterkte en geduld toe bij het verwerken van het verdriet.


Goddah Hafiez!


drs. M.F.R.Karamat Ali
vz. F.A.A.I.I.N.Met dank aan: Maks Imami

4 antwoorden op “Hadji Abdoel Sattar Kudratullah”

 1. Vandaag is het vaderdag iedereen is blij

  maar voor ons is hij niet meer bij

  Hij was de aller liefste papa en opa

  Rust zacht lieve papa

 2. LIEVE PA,

  Vandaag is het veertien jaar dat onze lieve vader er niet meer is.
  Geen dag gaat voorbij dat wij hem niet missen.
  Pa bedankt voor alles wat u voor ons heeft gedaan.
  O ALLAH geef ons vader licht in zijn graf.
  Houd zijn graf koel en vergeef hem zijn zonden.
  En geef hem het goede in het hiernamaals.
  AMIEN

  L

 3. Vandaag is het 14 jaar geleden dat
  Papa overleden is en meer dan 13 mnd
  Onze moeder ik hoop dat ze samen
  Elkaar gevonden hebben in de hemel

  O Allah vergeef onze ouders op de dag
  Waarop de afrekeningen zal plaatsvinden
  Amin

Reacties zijn gesloten.